TSroGpYoGUA6TfY6TUC9BSO6TY==

Târgul de Paște de la Craiova

Târgul de Paște de la Craiova
Atmosfera de poveste continuă, și în zilele următoare, la Târgul de Paște, în Parcul Nicolae Romanescu, cu multe evenimente pentru toate vârstele. 

 Desemnată cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa de către European Best Destinations, Craiova pune la dispoziția vizitatorilor un tărâm de basm, cu personaje îndrăgite, decoruri spectaculoase, ateliere interactive, expoziții și spectacole. 

 Astfel, cei mai mici dintre vizitatori vor avea ocazia să participe la diferitele activități organizate în cadrul atelierelor de ceramică şi olărit (modelare şi decorare a obiectelor de lut), să-și facă poze cu personajele din povești care pot fi găsite prin poienițele din jurul Casei Bibescu, să joace șah, să picteze, să vizioneze expoziții de fotografie sau să urmărească spectacolele de muzică și dans programate în acest weekend la Teatrul de Vară din parc. 

 De asemenea, cei 24 de comercianți prezenți la Târgul de Paște din Craiova, din județele Dolj, Neamț, Harghita, Bistrița, Vaslui, Satu-Mare, Olt, Argeș, Covasna, Maramureș, Vrancea și Ilfov, îi vor ademeni pe craioveni și pe turiști cu produse tradiționale din carne, brânză, cu ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceață, gemuri, zacuscă, șerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar și cu produse realizate cu migală de artiști hand-made, cămăși tradiționale, bundițe, țesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decorațiuni de sezon.

 Pentru iubitorii de mișcare, Primăria Craiova a deschis începând cu 1 aprilie sezonul întrecerilor de karting de pe Velodrom (între orele 11.00 – 19.00), dar și pe cel al plimbărilor cu barca și hidrobicicleta, zilnic între orele 10.00 – 20.00. 

 Cei care doresc să intre în atmosfera de basm a Târgului de Paște din Craiova au la dispoziție, pentru prima oară, și un autobuz turistic. Pe întreaga perioadă a evenimentului (01 aprilie – 01 mai 2023), o rută specială a RAT Craiova circulă din oră în oră, pe traseul Sala Polivalentă – Biserica Sf. Dumitru – Agronomie – Grădina Botanică (stația de la Schmit) – Primăria Craiova (English Park) – Casa Căsătoriilor (str. C.D. Fortunescu) – Parcul Romanescu – Sala Polivalentă. Prima cursă este programată pentru ora 10.00, din zona Sălii Polivalente – bulevardul Ilie Balaci, iar ultima cursă va pleca la ora 20.00. 

Având în vedere că în zona Parcului Romanescu numărul de locuri de parcare este limitat, rugăm cetățenii să vină la Târgul de Paște cu autobuzul supraetajat sau celelalte mijloace de transport în comun.

0 Comentarii