TSroGpYoGUA6TfY6TUC9BSO6TY==

Ziua Internațională a Iei, sărbătorită în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

Ziua Internațională a Iei, sărbătorită în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

 Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, în parteneriat cu Muzeul Olteniei Craiova, organizează a VIII-a ediție a evenimentului „Craiova se îmbracă în ie”, pe 24 iunie, odată cu sărbătoarea tradițională a Sânzienelor.

Cămașa cu altiță este piesa de maximă încărcătură simbolică, din costumul de sărbătoare, purtat în satul tradițional românesc, motiv pentru care Muzeul Olteniei prezintă publicului craiovean costume de sărbătoare, specifice subzonelor etnografice ale Olteniei, din colecția particulară a muzeografului Liviu Olteanu. Este vorba despre 20 de costume, din toate cele cinci județe din Oltenia, prezentate alături de costume tradiționale oltenești, aparținând membrilor Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Craiova se îmbracă în ie” va aduce laolaltă meșteri creatori de cămăși cu altiță, din toate zonele Olteniei, alături de alți meșteri populari, astfel încât publicul să poată admira, pe lângă costumele de sărbătoare, și tehnicile tradiționale de producere, țeserea la războiul de țesut, coaserea, ornamentarea cămășilor și a altor piese de port, laolaltă cu alte tehnici de producere a unor elemente de patrimoniu cultural imaterial.

0 Comentarii