TSroGpYoGUA6TfY6TUC9BSO6TY==

Turneul “Muzica în Palatele României” a debutat la Palatul Marincu din Calafat

Turneul “Muzica în Palatele României” a debutat la Palatul Marincu din Calafat

Miercuri 3 august 2016, superbul Palat Marincu din Calafat, edificiu arhitectonic construit după planurile arhitectului francez Paul Gottereau, renumit la începutul secolului al XX-lea în România, unde a mai proiectat și Palatul Regal din București, Biblioteca Centrală Universitară, Casa CEC de pe Calea Victoriei și Palatul Jean Mihail din Craiova, s-a dovedit a fi neîncăpător la primul concert al ediției a IV a a Turneului “Muzica în Palatele României”.

Costin Soare, atât la lăuta, cât și chitara, a hipnotizat, a încântat și a reușit să ridice sala în picioare. Artistul a trecut cu nonșalanță, dar perfect ancorat din punct de vedere stilistic de la interiorizatul repertoriu renascentist, la spumoase piese sud-americane ale secolului XX.

Costin Soare, născut în 1978, s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază de interpret și pedagog al chitarei și lăutei. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate; este preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos, inițiator și director artistic al Festivalului International “Serile de chitară”, ajuns în 2015 la cea de-a cincea ediție. Este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti. A absolvit cursurile de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde contribuie la descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni. În 2013 şi 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale “Academiei Sighişoara”, iar în iunie 2014, în urma turneului de concerte și conferințe desfășurat în cinci orașe, a lansat CD-ul intitulat „Nocturne şi dansuri”, cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi, aparţinând unor creatori ca: Bach, Britten şi Takemitsu. În anul 2015 a susținut Turneul Național „Armonii pascale”, împreună cu actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu. În luna iulie 2016 este profesor invitat al Academiei ICon Arts de la Sibiu.

sursa text :muzicainpalateleromaniei.wordpress.com











0 Comentarii