TSroGpYoGUA6TfY6TUC9BSO6TY==

(Foto) Faleza Dunării de la Debarcader e aproape gata

(Foto) Faleza Dunării de la Debarcader e aproape gata









Potrivit lui Gheorghe Pîrvan, directorul DSUP Calafat, în zona Debarcaderului a fost reamenajată o suprafață de circa 8.000 mp constând în aproape 4.000 mp de asfalt și cam tot atâta suprafață de spații verzi. Au fost realizate alei șerpuite, delimitate de gazon, cu borduri și bănci noi și un chioșc de vară modern. Autoritățile afirmă că întregul perimentru va fi blocat accesului auto, mai ales ca noile alei vor fi o atractie irezistibila pentru iubitorii de role şi pentru biciclişti.

Administrația calafeteană are în plan și reamenajarea zonei de la tunuri, parcul în centrul căruia se află momumentul ”Mariţa”, fiind deja în lucru.

Important în întregul tablou al orașului de la marginea Dunării, Debarcaderul era apreciat de calafeteni, și nu numai, ca un loc de relaxare, dar și de întâlnirea cu prietenii în zilele de week-end.

Municipalitatea vrea să creeze facilităţi turistice, astfel încât atracția spre zonă să fie extinsă și  interesul investitorilor să crească.

Potrivit unei legende, în secolul al XI-lea, mai precis prin anii 1040–1042, un oarecare Mihail Calafat, meșter în arta călăfătuirii, găsind pe aceste meleaguri o așezare propice pentru executarea meseriei lui, ar fi înființat, pe malul Dunării, un atelier pentru repararea și smolirea corăbiilor, fapt care a făcut ca navigatorii bizantini, iar apoi și cei genovezi, atrași de iscusința sa, să-și aducă vasele pentru a fi reparate. Potrivit aceleiași legende, locul unic unde se efectua operațiunea de călăfătuire era la debarcaderul de lânga această așezare care, ulterior, a primit numele de Calafat.

0 Comentarii